Leilas kärleksmums

Riktigt enkla, väldigt goda 😉Kärleksmums

Ingredienser:


5 st ekologiska ägg

4 dl strösocker

4.5 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

5 msk kakao

300 g smör

2 dl vatten

200 g mörk choklad
Garnering:

2 dl vispgrädde

2 msk kaffe

200 g mörk kvalitets choklad 70%

2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här

Ugnstemperatur 200 grader, varmluft.

Vispa ägg och strösocker.

Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao.

Blanda i mjölblandningen i äggsmeten.

Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i smeten.

Hacka chokladen grovt och strö över smeten. (Jag tycker att de ska finhackas, jag grovhackade & det blev hela chokladbitar att tugga på… )

Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Lämna en kommentar

3 × 2 =