Ingredienser:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao
300 g smör
2 dl vatten
200 g mörk choklad
Garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk kaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
Ugnstemperatur 200 grader, varmluft.
Vispa ägg och strösocker.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao.
Blanda i mjölblandningen i äggsmeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen grovt och strö över smeten. (Jag tycker att de ska finhackas, jag grovhackade & det blev hela chokladbitar att tugga på… )
Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
Koka upp grädden, häll i kaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och servera skuren i rutor.