Funderar :)

Lite funderingar…

Jag kan ibland känna att det kan låta präktigt när vi pratar om att vi köper mycket ekologiskt & inte äter tillsatser. Jag kan själv tycka att det känns ”dumt” att säga att vi inte äter ”det & det”.

Ännu konstigare blir det om det bara är Z som inte får smaka. Ibland så äter ju jag & S det som bjuds men vi ger Z nått annat. Då kan jag få känslan av att ”folk” tycker att vi är elaka mot vårat barn. DET ÄR INTE SÅ! Ivf tycker inte vi det, kanske inte andra heller – jag är ju bra på att inbilla mej saker & själv fundera ut vad jag tror att andra tycker… 😉

Vi tycker ju att vi gör våra barn en tjänst. VI VET INTE VAD DET ÄR VI STOPPAR I MUNNEN MÅNGA GÅNGER, DET BORDE VI VETA…

Vi tror att ju mindre gifter vi kan se till att de får i sej desto bättre. Det kräver lite jobb, både i matlagning, tanke & shopping. Men det är värt det!

Maten har vi kommit ganska långt med tycker jag, kläderna så där. Vi köper begagnat för miljöns skull men borde även handla ekologiska kläder för att slippa alla gifterna i tyget. Jag har ingen aning om hur mycket som blir kvar efter tvätt. NÅGON SOM VET NÅTT??

Nästa intressanta projekt blir leksaker – S har sett ett program från SVT om kemikalier. Det gjorde att han började fundera mer på gift-innehållet i leksakerna, så nu bör vi engagera oss i det. Mycket att klura på men kul, intressant & säkert otäckt…

Meningen är ju absolut inte att vi ska ge folk dåligt samvete för att dom äter det dom gör eller matar sina barn med det ena & det andra och handlar vissa grejer MEN en förhoppning är att folk runt omkring oss börjar tänka. ”Varför köper jag det här”, ”Kan jag laga den här maten själv, utan tillsatser & kanske ganska enkelt”, ”Vad är det egentligen som jag äter & som jag ger mina barn?”

JAG TROR ÖVERLAG ATT VI GÖR SAKER SOM VI ALLTID GJORT UTAN ATT FUNDERA PÅ VARFÖR – VI BEHÖVER BARA BLI PÅMINDA OM ATT DET FINNS ALTERNATIV!

4 tankar på “Funderar :)

  1. Jag tycker det är jätteintressant, visst är vi noga med maten hemma värre är det borta, då tänker jag inte så mycket på det, eller när det gäller godis och sånt. Nästan allt vi köper hem är ekologiskt (vissa saker finns inte). Jag blir alldeles inspirerad av dig här, ska nog lägga manken till jag med, lite mer! Kläder är jättegiftiga har jag sett i dokumentär för länge sen, upp till 10 tvättar i 60 ° sa dom då innan det försvinner, men det är säkert 8 år sen jag såg den, kanske inta alls stämmer idag!

    • Du borde börja m en blogg – jag är så nyfiken på vad du gör men inge sugen på att bli med i Facebook bara därför… 😉 Kläderna ja, det är ju gräsligt! Vi måste ju ha dem! Vet inget om hur man får bort giftet – om det ens går..

  2. Jag tycker ni är duktiga!!! Jag e imponerad av att ni ens ids!! Duktiga duktiga du!! Jag ser de bara som en positiv sak – människor som väljer en viss ska ma. Bara stödja på bästa sätt!!

Lämna en kommentar

två × fyra =