Hemgjord glögg

Min stod & drog 7v, den blev bra! Riktigt god men tips till nästa gång: dubbla kanel, nejlika & kardemumma mängderna.

5l svagdricka

5 skivade potatisar

1 pkt färsk jäst

1 påse hela nejlikor

1 påse kardemummakärnor

1 bit färsk ingefära, ca 4cm

3 kanelstänger

250g russin

2kg socker

2 torkade pomeransskal

Lägg potatisskivorna på botten av en 10l hink.

Lös jästen i lite svagdricka.

Häll över resterande svagdricka.

Låt stå någon minut.

Blanda i kryddor, socker, russin & den utblandade jästen.

Rör om.

Täck med plastfolie som du pickar några hål i.

Låt stå i rumstemperatur i 4-6v.

Sila & häll upp på flaskor!

Lämna en kommentar

19 + 6 =