Långpanne bröd

1,5l vatten

50g jäst

2 msk salt

2kg vetemjöl

Gång 1 hade jag ca 1/4 fpk brödkryddor i, mums!

Gång 2 hade jag rågflingor & vetekli liggandes så jag hade i det, ca 2dl av var. Tog mjöl så att det blev en ”lagom” smet. MUMS det med!

Värm vattnet till 37 grader, rör ut jästen.

Blanda med jäst & mjöl.

Jäs 30min.

Häll ut i ugnsform med bakplåtspapper, jäs 1h.

Grädda i nedre delen i 250grader ca 15 min, sänk till 175grader & grädda 15min till.

Dela i 3-4 limpor när de svalnat!

Gång 1 råkade jag låta det jäsa 1,5h i bunken… Vi var ute & hade annat för oss.

Hällde direkt i ugnsformen & in i ugnen. Det blev riktigt bra! Bubbligt, luftigt & fint 😉

1 tanke på “Långpanne bröd

  1. Är det det här brödet som blev slutresultatet så förstår jag att lite städning vägde upp det hela 🙂 Ser jättegott ut!

Lämna en kommentar

15 − 15 =