50g jäst
2 msk salt
2kg vetemjöl
Gång 1 hade jag ca 1/4 fpk brödkryddor i, mums!
Gång 2 hade jag rågflingor & vetekli liggandes så jag hade i det, ca 2dl av var. Tog mjöl så att det blev en ”lagom” smet. MUMS det med!
Värm vattnet till 37 grader, rör ut jästen.
Blanda med jäst & mjöl.
Jäs 30min.
Häll ut i ugnsform med bakplåtspapper, jäs 1h.
Grädda i nedre delen i 250grader ca 15 min, sänk till 175grader & grädda 15min till.
Dela i 3-4 limpor när de svalnat!
Gång 1 råkade jag låta det jäsa 1,5h i bunken… Vi var ute & hade annat för oss.
Hällde direkt i ugnsformen & in i ugnen. Det blev riktigt bra! Bubbligt, luftigt & fint 😉
Är det det här brödet som blev slutresultatet så förstår jag att lite städning vägde upp det hela 🙂 Ser jättegott ut!