Mejerifritt LCHFbröd

Jag tänkte att vi skulle äta hamburgare och eftersom vi är inne i den mejerifria månaden så har jag letat på ett mejerifritt brödrecept. Ska bli spännande att se hur det blir (och hur det blir mottaget av familjen;))

Uppdatering: Ok, de såg ut som maränger – jag plattade inte till dem utan lät dem vara fluffiga. De blev fullt godkända! Smakar ju ingenting men ihop med resten så blev det toppen! OBS!! Det går nog inte att dela på bröden (jag försökte inte ens) utan man bör nog räkna med 2st/person & hamburgare 🙂


Uppdatering: Jag gjorde 4st platta bröd och använde som Tacobröd! Det gick ganska bra, de blev kanske lite små men de höll ihop! Dock lät jag de svalna på bakplåtspapperet och då satt de fast ganska mycket. Kanske lättare att ta bort dem direkt?


Receptet är ifrån Paleo som livsstil

2 ägg-gulor

4 äggvitor

1 tsk fiberhusk

Salt

1 tsk bakpulver

Sesamfrön till garnering

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda i fiberhusk, bakpulver och salt tillsammans med gulorna och låt stå en liten stund.

Vispa under tiden vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner gulorna i äggvitorna och rör som tills allt har blandats samman.

Fördela smeten i 6 st runda ”bröd” på en plåt täckt med bakplåtspapper och strö över sesamfrö.

Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. (Bröden ska ha fått fin färg, vara torra och lite luftiga när de är klara)

Lämna en kommentar

4 × 5 =