Potatissoppa – med rotselleri och kålrot

Den här blev kanongod! Kul med soppa i höstmörkret 🙂

Receptet är till stor del taget ifrån Ica men naturligtvis ändrat endel 🙂

Alla ingredienser finns som ekologiska!

 

8 port

2 röda lökar

1kg potatis

3oog rotselleri

300g kålrot

1,2l vatten

6dl grädde

2 hönsbuljongtärningar

2msk vitvinsvinäger

salt, peppar

 

Skala och hacka löken. Fräs i olja eller smör.

Skala och dela potatis, kålrot och rotselleri i cm-stora bitar.

Fräs ihop med löken en liten stund.

Tillsätt vatten, grädde, buljong, vinäger, lite salt och peppar och låt koka ca 20min så att grönsakerna blir mjuka.

Mixa soppan.

Späd ev om den är för tjock och krydda mer om du tycker det!

Servera med bröd, smör och ost 🙂

 

Lämna en kommentar

tolv + fjorton =