Vegetarisk lasagne/gratäng

Jag blev bjuden på den här lasagnen för länge sedan och den är verkligen god!

Att den är vegetarisk är positivt så att vi äter färre döda djur…

Ofta använder vi ”bönpasta” eller vitkål istället för pasta men idag blev det helt vanlig färsk bandspaghetti (inga plattor till familjens förtret… och därför borde jag nog kalla den gratäng istället för lasange).

Orginalreceptet kommer ifrån Kryddburken och den vita såsen är från Anna Hallén.

Jag gillar verkligen att göra mycket mat och frysa in när möjlighet finns, det här är en typisk ”frysrätt” för mej

– alltså är det här mycket mat 8-10p skulle jag tro!

2 morötter

1 zucchini

1 paprika

2 gula lökar

6 vitlöksklyftor

1dl tomatpuré

1 msk chilisås

2 dl grönsaksbuljong

1 dl grädde

salt och vitpeppar

500g färsk tagliatelle

Bechamelsås:

3 dl grädde
3 dl creme fraiche
4 äggulor
2 dl riven ost

Så här gör du:


Skala och riv morötter.

Skölj zucchini och riv.

Hacka lök, vitlök och paprika.

Fräs  allt i en stekpanna eller kastrull med i lite olja.

Tillsätt tomatpurén och chilisås. Rör om ordentligt.

Tillsätt buljongen och grädden.

Koka ca 10 min.

Smaka av med salt och vitpeppar.

Bechlamelsåsen görs så här enkelt:

Blanda grädde, creme fraiche, äggulor och ost i en kastrull.

Värm tills osten smält.

Varva tagliatelle med färssåsen, och bechamelsåsen.

Avsluta med bechamelsåsen och strö över ett lager valfri ost.

Gratinera i 220 grader ca 30 – 35 min.

 

Lämna en kommentar

1 × fyra =