Böntryffel med apelsin

Tänk att det finns så mycket gott!

De här är utan mjöl och har agavesirap istället för socker!
Dom är helt galet goda 🙂

Receptet kommer från ICA.

400 g kokta svarta bönor
4 msk agavesirap
1 msk kokosolja
2 msk kallt kaffe
1 1/2 dl kakao
finrivet skal av 1/2 apelsin
150 g mörk choklad
finrivet skal av 1 apelsin till garnering

Skölj bönorna noga.
Mixa bönor, agavesirap, kokosolja, kaffe, kakao och apelsinskal till en slät smet.
Låt smeten vila i kylskåp minst 2 timmar.
Smält chokladen i vattenbad.
Ta ut smeten och forma till 20-30 bollar.
Doppa bollarna i den smälta chokladen med en gaffel, låt rinna av och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Strö över apelsinskal. Ställ in i kylen minst ett par timmar.

Lämna en kommentar

2 × ett =