Jag blev sugen på lamm när butiken för ett tag sedan hade nedsatt pris på ekologisk lammfärs, hittade ett smaskens recept 🙂
Receptet är för 4 pers och kommer ifrån Recept.nu
600g lammfärs
1knippe timjan
2tsk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
1 ägg
1/4 vitkålshuvud
1pkt bacon
2,5dl grädde
salt å peppar
1 äpple
Finhacka timjanet.
Knäck ägget i färsen, riv ner vitlöken, ha i senap, timjan och en skvätt grädde.
Blanda färsen till en smet. Salta och peppra.
Gör ca 10st biffar av smeten.
Klipp baconet i strimlor.
Stek baconet i smör.
Skär kålen i fina strimlor. Ha i den i baconpannan.
Skär äpplet till små tärningar och tillsätt till kålen.
Ha i salt, peppar och den resterande grädden.
Låt grädden koka in och smaka av.
Medans kålen kokar så steker du lammbiffarna i smör och servera sedan med den gräddkokta kålen.