6port
800g nötfärs
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tärnad paprika
1 msk tomatpure
1/2 dl vatten
3 tsk salt
1 1/2 tsk vitlökspulver (borde vart lite mer men den tog slut)
2 msk spiskummin
2 tsk cayenne
1 tsk lökpulver (borde vart lite mer men den tog slut)
1 msk koriander (borde ha hoppat över, det är inte så gott..)
2 1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipeppar
2 dl passerade tomater
4 dl mjölkfri creme fraiche eller
2 dl creme fraiche + 1 burk philadelfiaost
1 1/2 dl riven ost
2 avokados
1 dl creme fraiche
vitlök, salt, chilifrukt efter smak!
Tacochips, tomat, gurka, majs, sallad, oliver etc
Gång nr 2 när jag gjorde så tog jag den hemgjorda tacokryddan istället för alla kryddorna. Blev mycket bättre! 😉
Fräs vitlök & paprika i lite olivolja.
Ha i kryddor, tomatpure & vatten. Fräs ett par minuter.
Ha i nötfärsen. Stek tills färsen är klar.
Ha i passerade tomater. Smaka av.
Bred ut creme fraiche & philadelfiaosten på botten av en ugnsform.
Bred köttfärsen över. Strö ev över osten.
Gratinera i 225grader, 20 min.
Gör guacemole under tiden:
Mosa 2 avokados, ha i creme fraiche & smaka av med chilifrukt, vitlök & salt.
Skär alla grönsaker.
Servera ihop med tacochipsen. De som bara smakar salt har inga konstiga Enr i sej, det finns även ekologiska chips!
Alla kryddorna som behövs är naturligtvis istället för Tacopåskrydda & Tacosås. Det är värt att smaksätta själv, du slipper massor av tokämnen & du kan krydda lite som du vill!