Jag gjorde den här utan mjöl, jag använde istället Bechamelsåsen från Moussakan och Lasagneplattorna från LCHF pasta/Tortilla. Det blev väldigt bra! Alla gillade det! Det första Storpuman sa var: Mmm, mamma, det här var jättegott! 🙂
Originalet kommer ifrån kryddburken.
8p
”Färsen”:
200g kålrot
2 morötter
1 squash
2 paprikor
3 vitlöksklyftor
1dl tomatpuré
4dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning, utan smakförstärkare, ex Kung Markatta
2dl grädde
salt, vitpeppar
”Bechamelsås”:
3dl grädde
3dl creme fraiche
4 ägg-gulor
2dl riven ost
Lchf- lasagneplattor:
8 ägg
2,5dl creme fraiche
1dl fiberhusk
Skala och riva kålrot, morot och squash.
Finhacka paprika och vitlök.
Blanda i en kastrull el panna och fräs i smör några minuter.
Ha i tomatpuré, buljong, vatten, grädde, kryddor.
Småkoka i 10min.
Gör såsen: Blanda grädde, creme fraiche, gulor och ost, värm tills osten smält.
Gör plattorna: Vispa ihop ägg och creme fraiche.
Vispa i fiberhusken, ta lite i taget och vispa ordentligt så det inte blir klumpar.
Ställ in i ugnen 150 grader ca 10 min.
Börja ha lite sås på botten av en ugnsform.
Varva plattor och såserna. Avsluta med bechamelsåsen.
In i ugnen 220 grader ca 30 min.