Har ännu aldrig misslyckats & är även därför en given favorit 😉
Ingredienser:
50 g smör
5dl filmjölk
50g färsk jäst
2dl mörk sirap
2tsk salt
6dl vetemjöl
6dl rågsikt
Gör så här
Smält smöret och blanda med filmjölken.
Värm till fingerljummet.
Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt.
Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
Knåda in det sista mjölet för hand.
Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek.
Baka ut degen till två limpor, lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek.
Grädda bröden i mitten av ugnen i 200grader i 35-40 minuter.
Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.
Kanongott!