Äppelpaj utan havregryn

Det blir för lite deg om man följer receptet tycker jag, jag gör alltid degen *2.

Smakar finfint 😉

6 äpplen
2 msk socker
0,5 tsk kanel

100 gram smör eller margarin
2 msk socker
2 dl vetemjöl

Ett alternativ är att smälta smöret i en kastrull och blanda i de andra ingredienserna – men bäst blir smuldegen blandad med rumsvarmt eller kallt smör.

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala äpplena och kärna ur dem. Skiva dem och lägg i en smord pajform (smörj med lite av smöret innan du gör smuldegen).

Pudra över lite socker och kanel samt täck med smuldegen.

Ställ in äppelpajen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20-30 minuter.

Servera med hemgjord glass 🙂

Lämna en kommentar

1 + åtta =