Bostongurka

Trevligt med hemgjord! Den är riktigt bra även om jag inte fick den att se ut som köpt 😉

Det blir ca 2 liter bostongurka

1 kg västeråsgurkor
2 gula lökar
3 paprikor

Ättikslag:

2 dl socker
2,5 dl ättiksprit (12%)
2 tsk salt
2 msk gula senapsfrön

VARIANTER:
2 finhackade röda chilifrukter eller,
5 klyftor pressad vitlök eller,
2 tsk curry eller,
1 tsk garam masala eller,
0,5 tsk spiskummin
Blanda ingredienserna till ättikslagen – socker, ättika, salt och senapsfrön – i en stor kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig.

Finhacka allt och lägg i lagen. Snabbast går det att mixa i en matberedare men det går också att hacka för hand.(Jag fick bara mos när jag provade maskinen – rekommenderar att hacka förhand!)

Tillsätt ev någon annan smaksättning.

Koka bostongurkan i ättikslagen på låg värme i 20 minuter. Rör då och då.

Låt bostongurkan svalna.

Fördela bostongurkan i väl rengjorda burkar med lock.

Förvara bostongurkan i kylen.

2 reaktioner på ”Bostongurka

  1. Jag gjorde också bostongurka idag, men jag hackade mig galen först 😉 Den ser nästan ut som den man köper, lite ljusare grön bara, och den smakade förträffligt gott. Har även roat mig med att koka massor med äppelmos och plommongelé. Så har jag fyllt frysen med blåbär och förvällda kantareller, kommer kännas så bra i vinter =) Hoppas att allt är bra med er! Kram Sarah

  2. Vad duktig du är, som hackat gurkan, det kommer jag att göra i fortsättningen men jag vill ju alltid ta den enkla vägen om det går.. 😉 Plommongelé – vad använder du den till? Vi är dåliga på att ta oss ut i skogen så våran frys har bara hallon, vinbär & jordgubbar men det vore gott med lite svamp så jag måste nog ta tag i det snart 😉 Äppelmose tbörjar det bli dags att fixa till oxå, det finns hur mycket som helst att göra nu…

Lämna en kommentar