Syrade saltgurkor

Det står i receptet att syrade gurkor får ”god smak & mild sälta”. Får se om jag håller med 😉

Det gjorde jag inte! Det smakar jätteilla! Gör inte det här receptet någonsin igen!!

Men testa gärna det här eller det här receptet istället 🙂 – Riktigt goda inlagda gurkor!

 

1kg Västeråsgurka

Väl sköljda dillkronor

1/2 tärnad pepparrot

Saltlag:

1/2dl salt

1l vatten

(1/2dl vassla från avrunnen filmjölk)

Välj små, fasta & färska gurkor.

Skölj & borsta gurkorna rena.

Picka hål de med en gaffel.

Koka lagen & låt den svalna till 25-30 grader. Blanda gärna med vasslan som tillför mjölksyrabakterier. (Det gjorde inte jag, aug-11)

Varva gurkor med dillkronor & pepparrot i glasburkar med täta lock till ca 4/5 av burkens höjd.

Häll på lag tills gurkorna är täckta & sätt på lock.

Låt stå i rumsvärme i 10-14 dagar!

Ställ burkarna på en bricka för det kan pysa över.

Ställ sedan burkarna i kylskåp i 3-4v innan de är klara att äta.

 

Lämna en kommentar

femton + 5 =