Det står i receptet att syrade gurkor får ”god smak & mild sälta”. Får se om jag håller med 😉
Det gjorde jag inte! Det smakar jätteilla! Gör inte det här receptet någonsin igen!!
Men testa gärna det här eller det här receptet istället 🙂 – Riktigt goda inlagda gurkor!
1kg Västeråsgurka
Väl sköljda dillkronor
1/2 tärnad pepparrot
Saltlag:
1/2dl salt
1l vatten
(1/2dl vassla från avrunnen filmjölk)
Välj små, fasta & färska gurkor.
Skölj & borsta gurkorna rena.
Picka hål de med en gaffel.
Koka lagen & låt den svalna till 25-30 grader. Blanda gärna med vasslan som tillför mjölksyrabakterier. (Det gjorde inte jag, aug-11)
Varva gurkor med dillkronor & pepparrot i glasburkar med täta lock till ca 4/5 av burkens höjd.
Häll på lag tills gurkorna är täckta & sätt på lock.
Låt stå i rumsvärme i 10-14 dagar!
Ställ burkarna på en bricka för det kan pysa över.
Ställ sedan burkarna i kylskåp i 3-4v innan de är klara att äta.